sâmbătă, 7 mai 2016

De ce anume panglica Sf. Gheorghe ?

Vad pe facebook multa lume revoltata de faptul ca multi concetateni utilizeaza panglica Sf.Gheorghe pe haine, masini, fotografii sau alte lucruri, atribuind acest lucru propagandei rusesti, devenind chiar agresivi in demonstrarea acestui lucru, însă care dupa opinia mea e o prostie mare. Daca omul doreste sa poarte acest accesoriu lasa sa-l poarte, pentru  faptul ca pe unii ii deranjeaza, acesta e utilizat mai cu amploare intradins, stiu asta pentru ca seamana si cu modul meu de a fi, a realiza.

De aceea nici nu sunt deacord cu ei. Daca toti l-ar identifica ca un accesoriu, acesta treptat va deveni un accesoriu, si nu o miscare propagandistica.

Bine daca am merge pe calea unei demonstratii, iar Rusia ar decide ca urmatoarea miscare propagandistica sa fie utilizarea tricolorului insotit de mesaje pro-ruse, ce va fi atunci? Vor aparea aceiasi tineri care vor condamna tricolorul, pentru ca realizeaza dorinta cotropitorului ? E o mare prostie aceasta ura care o dezvolta intre noi o simpla panglica, care nu poarta nici o vina pentru modul cum e ea utilizata.

Daca am forma o societatea bazata pe ura fata de est sau vest unde vom ajunge ? Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim alerti, dar sa nu ne lasam distrasi de o panglica nevinovata, pe cind chestii reale stau si ameninta siguranta acestui stat mult mai tare.

E doar o simpla panglica. Nu o transformati in ceva in ce a dorit cineva sa o faca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Expuneți-vă părerea