vineri, 27 noiembrie 2015

Corupția- ca fenomen al secolului XXI

        Corupția a apărut ca un virus ce s-a tranformat mai apoi într-o boală care duce organisme la pieire. Care sunt factorii și care sunt consecințele acestui fenomen le cunoaștem toți, chiar și atunci cînd ne facem că nu le vedem, ca mai apoi să le simțim strîns legat de gîtul nostru, și atunci apare întrebare: de ce am tăcut, atunci cînd a fost timpul să vorbim?, răspuns la această întrebare în această postare nu voi da, va trebui să căutați voi singuri.

       O mare parte din voi crede că vorbesc despre corupția financiară, materială, și nu înțelege-ți de ce am legat-o cu secolul XXI, RĂSPUNSUL este unul simplu, nu este. De această dată vorbesc despre corupția oamenilor, din punct de vedere al gîndirii. Adevărata corupere a omului nu începe cu acele cîteva sutele de lei pe care ți le-a băgat în buzunar, dar în coruperea gîndurilor unui om ca el să realizeze ceea ce dorești tu. Consider această corupție ca o etapă dezvoltată a virusului general care va duce cum am mai spus la pieirea întregului organism. 
       Totul începe cu un simplu gest, o simplă acțiune, o infiltrare în gîndurile acelui om, acelor oamenii, care în disperarea aceluia, încearcă să schimbe realitatea , normele realului, făcîndu-l vulnerabil la minciunile sale. Această distorsionare a realității are urmări grave mai ales în contactul cu alți oameni, care nu înțeleg această fantasmagorie, ce rupe legăturile dintre societate și mediul ambiant.
       Și totuși de ce e un fenomen al secolului XXI, deoarece această perioadă a atins culmile sale de răspîndire, informațiile pe care le primim sunt dezechilibrate, care admit  existența unor mai multe realități în liniarul unui simplu timp, aceste iluzii înfiripate în mintea noastră preiau treptat controlul asupra acțiunilor noastre, asupra idealurilor noastre asupra tot ce știm și tot ce dorim să fim, și care  treptat distrug orice contact pe care îl realizăm cu realitatea.
      Corupția - crima supremă a secolului XXI. Omul - principala victimă a ei !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Expuneți-vă părerea